Veel gestelde vragen

door | 19 juni 2020

Is het echt een kopie van jezelf?

Wij doen ons best om zo’n gelijkend mogelijk beeldje van jou te maken, het is erg afhankelijk van de kleding en de huid hoe de scan uit de 3D printer komt. Het is dan ook geen kopieermachine, maar een weerspiegeling van de werkelijkheid.

Wat voor kleren moet ik aan doen?

Kleuren en motiefjes komen heel leuk naar boven in een 3D beeldje. Effen zwart en wit zijn lastig te scannen, dus raden wij af om aan te trekken. Twijfelt u? Neem dan gerust meer dan een setje kleding mee, we hebben genoeg ruimte waar je je kan omkleden.

Kan ik met meerdere mensen tegelijk gescand worden?

U kunt met 2 personen tegelijk in de scanner. U kunt ook met uw baby op de arm of uw (kleine) huisdier vasthouden. Als u met meerdere personen komt, kunt u natuurlijk gewoon de beeldjes naast elkaar zetten.

Wat is de beste haarstijl?

Het haar vast of steil. Stekeltjes worden wel gescand, maar kunnen niet echt geprint worden, het haar zal dan redelijk plat eruit komen.

Kan ik mijn bril ophouden?

Naast dat het moeilijk is om een bril te scannen, is het nog veel moeilijker om een bril 3D te printen. Wij printen vaak op schaal van 1 op 10; dus 1 echte centimeter is 1mm geprint. Wij kunnen niet goed onder de 2mm dikte printen, dit is dus 2 echte centimeters. Het frame van een bril is vaak een stuk dunner dan 2 centimeter, dus is niet te printen (behalve als je echt voor een hele grote print gaat).

Wat is een goede pose?

De armen over elkaar of in de zij zijn goede poses. Wij zullen u hierbij helpen als we gaan scannen. We letten er voornamelijk op dat kleine vingers niet los hangen in de lucht, want dit kan erg breekbaar zijn.

Hoelang duurt de scan?

De scan zelf ongeveer 1 seconde. We zullen meerdere scans maken zodat u, als u klaar bent, u zelf de leukste kunt uitzoeken.

Hoelang duurt het voordat ik mijn beeldje heb?

Het duurt ongeveer 4 a 5 weken. Wij moeten een 3D model van alle foto’s maken en opschonen, daarna wordt het beeldje geprint. Mocht u een snellere levertijd willen, voor € 35,- is een levertijd binnen 3 weken mogelijk.

Kan ik een beeldje ook in andere materialen bestellen?

Dit kan, in 1 kleur of bijvoorbeeld in zilver, brons of goud. Mocht u daar interesse in hebben kunnen we na de scan een offerte voor u maken.

Moet ik staand op de foto?

Zittend is ook mogelijk, de prijs op de website is voor een staand beeldje, mocht u zittend willen is de prijs op aanvraag.

Mag ik een accessoire meenemen bij de scan?

Dat kan, mits het niet te klein is. Uw kind met de cavia of zijn lievelingsknuffel. Een petje of een sjaaltje is ook leuk. Voor grotere accesoires brengen wij € 25,- in rekening.

Kan ik het beeldje wassen?

Nee, het 3Dbeeldje kan niet tegen water, de kleuren op het beeldje zullen vervagen en de printlijnen zullen meer zichtbaar worden. Ook als het beeldje regelmatig in de zon staat zullen de kleuren vervagen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra de scan is gemaakt en het 3Dmodel is verwerkt, krijgt u een factuur per mail opgestuurd. Zodra de betaling binnen is wordt het 3dmodel naar de printer gestuurd.

Kan ik in mijn trouwkleding een scan laten maken?

Een 3Dscan van een trouwjurk is erg lastig doordat de jurk vaak van glanzend of kant materiaal is gemaakt. Daarnaast zullen de accenten die op de jurk zitten vaak wegvallen. De printer kan ook deze kleine details niet printen. Van de meeste trouwjurken kunnen wij daarom ook niet een 3Dbeeldje maken.